گزیده سخنرانی شب قدر ۱

گزیده سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی در شب اول قدر
موضوع: حقیقت توبه

بسم الله الرحمن الرحیم

توبه
تعریف اجمالی:
توبه راهی برای بازگشت به سوی خداست برای بندگانی که خطا و اشتباه مرتکب شده‌اند.

تعریف تفصیلی:
اگر کسی آیات و روایات توبه را کنار هم بچیند، به این می‌رسد که توبه آسان است اما مفت نیست! رکن و روح اصلی توبه، ندامت و پشیمانی است. ندامتی که دل انسان از آن به هم بریزد. انسان یک نوع ندامت در قیامت دارد که از حین مشاهده سکرات مرگ حاصل می‌شود و از عذاب‌های قیامت است؛ این نوع حسرت و پشیمانی فایده‌ای برای توبه ندارد. آن حسرت سنگینی که در روز قیامت حاصل می‌شود، همان اصل توبه است به شرطی که قبل از مرگ و پیش از کنار رفتن پرده‌ها، به وسیله معرفت حاصل شود. این نوع معرفت همان معرفت تفصیلی است.

بهترین عمل در ماه رمضان
اگر می‌خواهید بهترین عمل را برای خدا بیاورید، تحصیل ندامت کنید. یعنی بنشینید به خطاها و عقب‌ماندگی‌هایتان فکر کنید. به گناهانتان اقرار کنید به قدری که ندامت در دلتان ایجاد شود. اگر این ندامت تحصیل شد، بهترین سرمایه را به دست آورده‌اید. هرکسی احساس بیچارگی به در خانه خدا آورد، بداند که این احساس خوب عمل می‌کند؛ دقیقا همان چیزی که بعد از مرگ عمل نمی‌کند. علامتش هم این است که به اندازه بال مگسی اشک در چشمانش جمع شود، مهم همان سوزش دل است.

در زمینه تداخل زمانی ایام ضربت خوردن امیرالمومنین (ع) با عید نوروز
در هر جمعیتی، نگاه و توقع خدا از قلب آن جمعیت یعنی خوبان آنهاست. قبل از نهی از منکر، خوب‌های یک جمع باید تکلیف خودشان را با نکرات و بدی‌های آن مشخص کنند؛ نباید با آنها مخلوط شده یا شائبه‌ای از علاقه به آنها را داشته باشند. امسال شهادت امیرالمومنین (ع) مصادف شده با عید باستانی نوروز؛ اینکه یک عده‌ای دین ندارند و احترام این زمان را نگه نمی‌دارند یک طرف، ما متدینین تکلیفمان را باید با این مسئله روشن کنیم. در این شرائط، توقع اهل بیت (ع) از متدینین است؛ در اینجا باید چند مسئله را رعایت کنیم:
۱. اولا در قلبمان این جریانات را انکار کنیم و نپذیریم.
۲. در این مسائل همراهی هم نکنیم و اگر به علت شرایط خانوادگی یا مسائل دیگر، مجبور بودیم، در ظاهر بروز بدهیم که با این جریانات مخالفیم.
۳. با زبان هم اگر توانستیم (به شرط صلاح و عدم ایجاد فتنه و دوقطبی شدن) با این جریانات مخالفت کنیم.

اشتراک گذاری

نظر خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *