
گزیده الگوی نمونه همسری و مادری – جلسه ۴
وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِکَهُ یَا مَرْیَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاکِ وَطَهَّرَکِ وَاصْطَفَاکِ عَلَىٰ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ (۴۲، آل عمران)
نیاز به شاخص
انسان برای تکامل و خروج از آسیب ها محتاج به الگو و شاخص است. محتاج به کسی است که او را به سوی خوبی ها و ارزش ها بخواند و دعوت کند.
عقل و حیا
همه ارزش های انسانی و اصلا انسانیت انسان در این دو کلمه است: حیا و عقل. عقل از ذهن و حیا از فطرت است. اگر فکر کسی عقلانی شد ارزشمند میشود. عقل آن قوه ای است که سبب تشخیص درست و غلط میشود. خداوند حیا را در زنان بیشتر از مردان قرار داده است. حیا را ده قسمت کردند و یکی را به مردان و باقی را به زنان دادند. عقل را غضب، لجاجت و کینه و حیا را شهوت و هوس از بین میبرد. کسی که حیا ندارد مروت ندارد لذا با حیوان تفاوتی ندارد چراکه خمیر مایه انسان، حیاست.
اوج بیحیایی
سیده نساء الگویی است برای حرکت؛ حرکت در مسیر کسب حیا… راس بیحیایی و بیشرمی در مسئله فحشا است. بستر پیدایش همه این آلودگی ها، در آغاز، بانوان هستند. مادر ستون خانه است و اگر خراب شود خانه ویرانه است.
انواع حجاب
پایه های حیا را چند چیز گفتند که یکی از آنها حجاب و ستر است که انواعی دارد:
الف) حجاب اسلامی: وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖ وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُیُوبِهِنَّ ۖ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ… (۳۱، نور) همان است که حجاب و ستر داشته باشد.
ب) ایمانی: در اینجا صحبت بالاتری از ستر و حجاب میشود. آنست که زن مؤمنه نباید از خانه اش بیرون بیاید الّا به ضرورت! این مسئله نیاز به فرهنگ سازی دارد وگرنه روز به روز پسرفت خواهیم داشت.
۱۵ آذر ۱۴۰۳
حسینیه بیت الحسن (ع)