گزیده سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی در جلسه شرح احادیث کتاب مواعظ العددیه

بخش رساله حقوق امام سجاد (ع)

حق شریک این است که در غیاب او اورا کفایت کن. و در حضورش (حقوق) او را رعایت کن. و با او مخالفت نکن. و بدون نظر خواهى از او کار انجام نده. مال او را حفظ کن. و در امور مهم یا جزئى به او خیانت نکن. زیرا دست خدا بر سر شریکان است، تا زمانى که به یکدیگر خیانت نکنند. و نیرویى جز خدا نیست.

وقتی شریکت نیست، چه وظیفه‌ای داری؟ ببین اگر خودش بود الان در این موقعیت چه‌کار می‌کرد، همان کار را تو برایش انجام بده. وقتی شریکت حضور دارد باید چه‌کار کنی؟ رعایت. یعنی طوری رفتار کن که او بتواند به مقاصدش برسد. یعنی کمکش کنی و بگذاری حقش را بگیرد.

با شریکت باید هم‌فکری کنی، همدلی کنی، همراهی کنی، دائما مخالفت نکنی یعنی شخصیت مخالف نباشی، البته در جایی که نظرش غلط است سعی کنی با گفتگو و همفکری مسئله را حل کنی.

بعضی‌‌ها در هسته‌های فرهنگی و مجموعه‌های انسانی از دست می‌روند چون تکرو هستند، حقوق شراکت را رعایت نمی‌کنند و استبداد رأی دارند.

مادامی که شرکا به هم خیانت نکنند و همدل باشند خدا رحمت و برکات فراوانی را نصیبشان می‌کند، حتی اگر یکی خیانت کرد و دیگری وفادار ماند باز هم خدا کمک می‌کند.

اما حق سرمایه تو این است که جز از راه حلال بدست نیاورى. و برای کسى که حق تو را نمی شناسد ایثار نکنى. باسرمایه‌ات در اطاعت پروردگار بکوش. و بخل نورز که حسرت و پشیمانى و عذاب بدنبال دارد. و نیرویى جز خداوند نیست.

یکی از مسائلی که حتما در قیامت سؤال می‌شود مال است، چون مال تنیده شده در زندگی توست.

پول باید تو را در مسیر بندگی کمک کند، پولی این طور است که از راه حلال بدست آید. پول را باید در راه خدا خرج کرد وگرنه گرفتاری و حسرت دارد. مال و ثروت امانت خداست در دست تو، و اگر با آن خدا را معصیت کنی بدترین نوع کفران نعمت است.

خیلی ها می‌گویند که اگر می‌خواهید پول در راه درست خرج شود آن را از راه حلال کسب کنید، چون مال حلال مسیر خود را می‌رود.

 

اشتراک گذاری

نظر خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *