گزیدهی سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع انتخابات
...إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ یُغَیِّرُوا مَا
بِأَنْفُسِهِمْ…(رعد: ۱۱)
یکی از مباحثی که در علم کلام مطرح است این است که آیا سرنوشت انسان محتوم
به معنای جبر است یا اینکه سعادت انسان با اختیار خودش تعیین می شود؟
اموری که برای ما اتفاق میافتد و ما آن را به صورت جبری معنا میکنیم، انتخاب ها و اراده ها، تصمیم ها و نیت ها و دعاهای ما است. اساس تفکر جبر، عدم قدرت تحلیلِ وقایعی است که بر سر انسان میآید.
یکی از درس هایی که انبیا آمدند تا در معنای جامع و کامل به انسان بدهند، آثار اعمال انسان است. در میان اعمال هیچ عملی به اندازه ظلم، انسان را گرفتار نمیکند. آبروی کسی را بردن مال کسی را بردن، اینها عمل اختیاری است.
خیلی از ما در طول تاریخ آسیب دیدیم چون باید در زمانی که کاری میکردیم نکردیم. امیرالمؤمنین(ع) حتی یک روز سستی از یاری حق و ترس از مواجهه با طاغوت نداشتند. کوتاهی در یاری حق، تماشاچی بودن، ایستادن تا اینکه ببینیم چه میشود، درست نیست.
اگر روزی مردم میآمدند و داد میزدند که این غلط است و مواجهه میکردند، تاریخ طور دیگری رقم میخورد. ما خیلی اوقات در زندگی و مسجد و محلهمان کاری که باید بکنیم نمیکنیم و به جای آن مدام گله میکنیم و شیطان را لعنت میکنیم. همهی کارهای نادرست را خودمان کردیم بعد میخواهیم سرنوشت اجتماعی خود را هم درست رقم بزنیم!
جامعه ای در آن انسانهای ارزشمند در رأس قرار میگیرند که ایمان در آن جامعه حاکم باشد. سیاستی که پایه اش دینی نیست، خروجی اش انحراف است. انتخابات یک مشارکت سیاسی است، یک عمل اجتماعی است، اگر در آن کوتاهی کردیم و زیرساخت آن را فراهم نکردیم نتیجه ی سوء کم کاری، گریبان ما را خواهد گرفت. اگر مشارکت پایین باشد دشمن هوس مداخله میکند.
اگر مملکت به یغما رفت کوتاهی خودمان بوده است. انتخابات در امنیت نقش دارد. مقام معظم رهبری، شرکت در انتخابات را واجب عینی میدانند. انتخابات برای حفظ نظام است تعامل بر برّ است. برای زمینهسازی حرکت رو به جلو است. بدانید آنچه اتفاق می افتد با اختیار ماست. انتخاب ما است. مواجهه ما است.