حدیث ۳۹‌۷۷ ؛ تفاوت احکام مردان و زنان

💠 جابر بن یزید جعفى گوید: شنیدم امام محمد باقر علیه السلام مى فرمود: بر زنان لازم نیست اذان و اقامه، و نماز جمعه، و نماز جماعت، و عیادت مریض، و تشییع جنازه، و بلند گفتن لبیک براى احرام، و دویدن در بین صفا و مروه، و استلام حجر الاسود، و وارد کعبه شدن، و تراشیدن سر، بلکه آنها فقط مقدارى از موهاى خود را کوتاه کنند، و قضاوت کردن، و حکومت کردن، و مشورت با آنان، و … (ادامه حدیث)

✅ کمال یک دین و آیین در دیدن تفاوت هاست، تفاوت‌ها باید دیده شود.

🔸جنس زن و مرد تفاوت‌هایی با هم دارند، درست است که هردو انسان هستند و کرامت انسانی دارند لکن تفاوت‌هایی هم دارند که توجه به این تفاوت‌‌ها به معنی بی‌عدالتی نیست. لذا دین مبین اسلام برای رسیدن انسان‌ها به اهدافی که برای آن آفریده شده‌اند بین تکالیف و احکام زن و مرد تفاوت‌هایی قرار داده‌ است.

🔹با کنار هم قرار دادن احکام بانوان مشخص میشود که کانون اصلی فعالیت زن در خانه و خانواده است. اگر مادر با این ویژگی‌هایی که خدا در وجود او نهاده مانند عطوفت، صبر و حوصله و… در نهاد خانواده وجود نداشته باشد، انسان به درجه متعالی خود نخواهد رسید. لذا اگر زن در خانه نماز بخواند خدا همان ثواب و نورانیت نماز جماعت در مسجد را به او می‌دهد.

🔸هنگامی که گفته می‌شود برای تصمیم گیری با زنان مشورت نکنید این به معنی ایراد در دستگاه خلقت الهی نیست، بلکه هر کسی را برای انجام وظیفه در میدانی خاص آفریده‌اند، زن باید مادری کند لذا جنبه عطوفت و نگرانی در او بیشتر است و این برای فرزندداری لازم است، لذا این زیاد بودن احساسات و نگرانی باعث مشورت نادرست میشود.

 

اشتراک گذاری

نظر خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *