گزیده برکت کوثر – جلسه ۱

💠 إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ [۱] فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ [۲] إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتَرُ [۳] (۱و۲و۳، کوثر)

💢 بهجه قلب المصطفی
دو سوره از سوره های قرآن، شادمانی دل پیامبر بوده است. یکی کوثر و دیگری قدر است. در روایات شان نزول این دو سوره آمده است که پیامبر خوابی می‌بینند با این محتوا که بوزینه ها از منبر ایشان بالا می‌روند. بدین معناست که بعد از پیامبر، در امت انحراف خواهد افتاد. پیامبر بسیار غصه دار شد و اینجا بود که جبرائیل این سوره ها را نازل کرد تا مایه دلگرمی قلب ایشان باشد. چه سرّ و نکته ای نهفته است؟!

🌍 اسباب نجات امت
به پیامبر مژده داده می‌شود: “نگران نباش چراکه به تو کوثری عطا کردیم و شب قدری قرار دادیم تا امت، جای دست آویز و هدایت داشته باشند.” مؤمن باید شکر نعمت این دو دست آویز را انجام دهد.

📃 کوثر
خداوند به سبب ایمان مومن، به او بینش و بصیرتی داده است تا امور را در اعتدال دنبال کند. جاهل یا سستی در امور می‌کند و دچار تفریط می‌شود یا شدت و هیجان به خرج می‌دهد و افراط می‌کند. غضه مؤمن برای فرداست. آینده نگر است چون دارای بصیرت است.

💎 برکت
مؤمن بصیرت دارد فلذا آخرت را نزدیک می‌بیند به همین دلیل شوق به عمل برای آن دارد. وقتی نگاه مؤمن به فردا شد، زهد او را فرا می‌گیرد یعنی از آورده های دنیایی شاد و از خروج آن، ناراحت نمی‌شود. ایمان، عقل است و دور اندیشی لذا کسانی که این دنیا را دنبال می‌کنند خیلی چیزی عاید شان نمی‌شود. کثرت مهم نیست بلکه برکت داشتن و به خیر بودن اهمیت دارد. بالاترین برکت، برکت در نسل و عمر است.

📄 عامل برکت
جایگاه ایمان در قلب و جایگاه تقوا در عمل است. جوان! تلاش کن گناه نکنی چراکه باب برکات از اینجا باز می‌شود. از علائم آخر الزمانی اینست که برکت از میان می‌رود. برکت از عمر می‌رود. از نسل می‌رود… از عوامل مهم برکت، اولیاء الهی است و از مهمترین آنها، حضرت صدیقه (س) است.

📆 ۱۴ آذر ۱۴‌۰۳
🕌 مسجد جامع صفا

اشتراک گذاری

نظر خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *